fbpx

Bedrijfsfitness

Bedrijfsfitness, hoe werkt het?

Bedrijfsfitness levert veel positieve effecten op voor zowel de werkgever als de werknemers. Gemiddeld zitten werknemers 9 uur per dag en slechts 12% voldoet aan de fitnorm. De fitnorm wil zeggen dat er minimaal 3 keer per week gedurende 20 minuten intensieve lichamelijke activiteiten moet plaatsvinden. Wanneer je niet aan deze fitnorm voldoet, kunnen er op den duur gezondheidsproblemen ontstaan. Hierbij kun je denken aan rugklachten, slechte weerstand, verslechtering van de organen of problemen met de benen. Dit wil je zowel als werknemer en werkgever niet!

Hier onder zal ik de  voordelen van bedrijfsfitness op een rijtje zetten zodat jij je baas kan overtuigen waarom een fitnessprogramma essentieel is voor het bedrijf.

Voordelen van bedrijfsfitness

Raymond personal trainer bedrijfsfitness superman

1. Goede lichamelijke gezondheid zorgt voor minder ziekte

Door regelmatige lichaamsbeweging wordt je immuunsysteem verbeterd waardoor de kans op griep en verkoudheid verkleint. Hierdoor heb je minder ziektedagen op je werk. Daarnaast vermindert fitness de kans op obesitas, diabetes, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Ook je uithoudingsvermogen wordt verbeterd waardoor je beter kunt voldoen aan de fysieke eisen van je baan.

Tevens doordat werknemers minder ziek zijn, is het logischerwijs om te zeggen dat dit ook leidt tot minder afwezigheid van werknemers. Dit kan resulteren in lagere ziektekosten voor de werkgever, wat er voor zorgt dat de totale bedrijfskosten lager worden.

2. Verbeterde geestelijke gezondheid

Naast het feit dat het goed is voor je lichamelijke gezondheid, is het ook goed voor je geestelijke gezondheid. Regelmatig sporten kan namelijk angst en depressie beperken. Wanneer je sport denk je namelijk even niet aan je dagelijkse zorgen en problemen. Neurotransmitters als dopamine, serotonine en noradrenaline (hormonen waardoor jij je goed voelt) worden vrijgegeven wanneer je traint. Daarnaast stimuleren de neurotransmitters je emoties en stemming waardoor het eenvoudiger is om met stress om te gaan op werk. Omgaan met stress zorgt ook weer voor een betere band met je collega’s.

Raymond personal trainer bedrijfsfitness
Raymond personal trainer bedrijfsfitness

3. Je wordt productiever

Als je aan het trainen bent, verhoog je de bloedstroom naar je hersenen waardoor je het bewustzijn kan vergroten. Daarnaast geeft het trainen je energie waardoor je wakkerder bent op het werk. Door deze focus voer je je werk beter en naar vermogen uit. Je werkgever wordt natuurlijk ook blij van het feit dat de werkzaamheden beter en productiever uitgevoerd worden.

Maar hoe pak je dit als werkgever nu aan? Je kunt ze een korting geven op een jaarlijks lidmaatschap van een sportschool. Maar wij denken persoonlijk niet dat dit de oplossing is. Het is namelijk niet altijd eenvoudig om tijd vrij te maken om naar een sportschool te gaan. De kans is groter dat je gaat trainen als er een fitnessruimte aanwezig is in het bedrijf waar je werkt.

Geen grote investeringen nodig

Afhankelijk van de vraag vanuit de opdrachtgever komt er wekelijks (of meerdere keren) een trainer op het bedrijf langs met fitness materialen. Indien er een ruimte aanwezig is kan er zowel binnen als buiten getraind worden.

Neem contact op

Andere services

Raymond personal trainer Waalwijk personal training
Raymond personal trainer Waalwijk smallgroup-link
Raymond personal trainer Waalwijk cursus