Bootcamp

Raymond Baptist docent aan het Cios (opleiding Sport en Beweging) en personaltrainer. Is gespecialiseerd in Personal training en Bootcamp.

Wat is Bootcamp.

Bootcamp is een outdoor fitness-training in groepsverband, waarbij zowel je conditie als je kracht in zeer korte tijd verbeterd. Een breed scala aan oefeningen en diverse trainingsmethodieken worden gebruikt om de deelnemers in korte tijd in conditie te brengen. Denk hierbij aan intervaltraining afgewisseld met krachtoefeningen met 2-tallen of individueel, en nog veel meer uitdagende maar vooral ook leuke trainingsvormen. Kortom, je bent lekker buiten in een groep aan het trainen.

Bootcamp is niet vreselijk afzien?

Anders dan de naam “Bootcamp”, doet vermoeden hoef je niet bang te zijn dat ik onverantwoorde oefeningen laat uitvoeren. Dus geen gekkigheid als, door de modder rollen, onder prikkeldraad door kruipen of over hoge muren klimmen. Wel leuke effectieve trainingsvormen in groepsverband, waardoor je stiekem toch lekker aan het trainen bent en je conditie snel verbetert. Het heeft dus niks met een militaire training te maken zoals vaak wordt gezegd. Waarom is Bootcamp zo populair op dit moment en kan iedereen hieraan meedoen? Het gevoel dat je in een groep werkt maar toch individueel je grenzen verlegt stimuleert enorm en is daarom erg populair. Vandaar dat ik vrij uiteenlopende groepen heb, mannen, vrouwen, jong, wat ouder, goede conditie maar ook beginnende sporters. Er zitten zelfs vaders met dochters en moeders met zonen bij mij in de lessen. Ik wil graag dat iedereen een goede training krijgt en pas daarom de training dusdanig aan zodat iedereen op zijn eigen niveau kan trainen. Door jarenlange ervaring als lesgever kan ik iedereen met een glimlach naar huis sturen. Wat is mijn drive om deze lessen te geven? Ik zie veel mensen met overgewicht of met lichamelijke klachten, met name mannen van middelbare leeftijd hebben vaak een slechte conditie. Ze willen er graag iets aan doen maar komen niet in actie. Mijn drive is om een bijdrage te leveren aan een gezonde leefstijl, en wil mensen graag helpen om hun doelen te bereiken. Of het nu is om 10kg af te vallen of om een betere uithoudingsvermogen te krijgen. Vaak zie ik snel resultaat en zie ik ze steeds fanatieker worden.

Waar en wanneer zijn de Bootcamplessen?

Iedere woensdag om 19.00 uur vertrekken we vanaf de Doornburgstede (tegenover de scouting) en trainen we bij de Noorderplas. De kosten zijn €70,- voor een 10 rittenkaart. Als je een keer vaker wilt komen kan dat, maar als je een keer niet kan kost het je niks.

Je mag altijd een gratis proefles doen!

Bent u geïnteresseerd? Bel of e-mail ons voor een afspraak.