Nordic Walking: Benodigde materialen

Stokken

Vaste of verstelbare stokken? Voor de beginnende Nordic Walker is het zeker aan te bevelen om te kiezen voor verstelbare stokken. De voordelen liggen immers voor de hand. U kunt de stokken veel makkelijker meenemen, b.v. in de auto of in de rugzak. Ook is het zeer handig, dat u uw ideale lengte zelf in kunt stellen. In de praktijk blijkt n.l. vaak, dat u na enkele keren Nordic Walking de stokken toch net iets korter of langer wilt instellen dan u eerst dacht.
Als u een ervaren Nordic Walker bent, kunt u het beste kiezen voor vaste stokken. Als lengte-indicatie bij vaste stokken kunt u uitgaan van 2/3 van de lichaamslengte. U kunt kiezen tussen aluminium of carbon stokken. Aangezien de stokken bedoeld zijn voor training kan dus iedereen individueel kiezen voor een lichte stok, of voor meer workout voor een iets zwaardere stok. De gewichten van NordicWalking stokken liggen tussen de 150 en 300 gr. per stok.
Er zijn stokken met een vaste lus, of stokken die gebruik maken van het "click en go" systeem. Dit laatste is erg comfortabel. Met één click is uw hand los van de stok en net zo snel weer vast. Dit "click en go" systeem garandeert bovendien een ergonomisch juiste houding van de hand. Het merk Leki heeft dit systeem, kijk eens op www.leki.de

Schoenen

De schoenen moeten soepel zijn met een goede demping. Er zijn speciale Nordic Walking schoenen op de markt die waterdicht zijn, flexibel in de zool zodat je de voet goed af kan wikkelen. De schoen is van een laag model zodat men genoeg beweging in de enkel heeft.

Kleding

Omdat Nordic Walking een sport-beoefening is, ontwikkel je meer lichaamswarmte en ga je transpireren. Daarom kan je beter geen wandelkloffie aantrekken. Als het buiten koud is, zorg er dan voor dat je bovenlichaam droog blijft door het gebruik van een thermoshirt. Verder een goed ademende windstopper. Een legging met winddichte voorkant houdt je spieren en lies warm.

Meer informatie over nordic walking bij RaymondPT:

Bent u geïnteresseerd? Bel of e-mail ons voor een afspraak.

terug